| London | Raynes Park


Behind a Victorian terraced house in Wimbledon an extension was added, almost doubling the downstairs floorspace. The client wanted a non-fussy clean and clear space. A space to come home to and relax. We added a few splashes of bright colour to give the space warmth. The orange was selected to fit with the paintings. The brightness is toned down by the wooden floor and built-in cupboards.
The extension, to the right of this photo, houses the dining area. The kitchen was kept in the central space. We used high gloss doors to reflect the light. Slate was added for texture. The kitchen is a play on horizontal and vertical lines. The column to the right (with the hidden grip) hides fridge, freezer, drains, nibs and boiler.
Look through to the hallway with the panelled under stairs cupboard, which houses the  washing machine, neatly out of sight!
In order to add texture to the extension, we decided to keep the beams exposed and to have one wall with brickwork.
Bi-folding doors open the space up to the garden in summer.
A second and third wall in the same orange as the wall above the bench (see photo above). The sofa is from Camerich.
A beautifully warm and textured woven rug from Habitat. The nest of tables came from an aunt.
The bench opposite the kitchen breakfast bar with the  wall lights from Heal's switched on.

The wood veneered doors with the pale reclaimed brickwork wall.
Building works in progress. Click here rutgerhopster.com to read more about this project.

No comments:

Post a Comment

Note: only a member of this blog may post a comment.